Vriendenweekend vieren

Roeland geniet van mensen om zich heen. Geen wonder dat hij graag weekendjes met vrienden organiseert met de ecolodge als uitvalsbasis. Lijkt jou dat ook wel leuk? Volg dan zijn voorbeeld.

Vrijdagavond:

Start met een gezellig etentje in De Turfsteker. Bijpraten en lekker eten. Voor de één een Turfsteker Tower, de ander een Drentse Burger en voor de vegan vrienden een Coddle met humus, aardappel, bloemkool, kikkererwt en kruiden. Vervolgens naar de Ecolodge, spullen uitpakken, bedden verdelen en chillen. De een wil zijn elektrische auto opladen, de ander zichzelf (met een heerlijk ontspannende sauna). Check!

Zaterdag:

Vers BunderBrood halen bij bakker Jordy Schepers en boodschappen doen in Westerbork. Met zijn allen ontbijten (bij mooi weer aan de picknicktafel in de voortuin). Vervolgens de gehuurde MTB-fietsen ophalen bij Bike Assist in Gieten. Vanaf daar stappen we meteen de fiets op om de MTB route Gieten-Gasselte te volgen. We nemen pauze bij Het Nije Hemelriek en omdat we niet dagelijks op een mountainbike zitten, snijden we stiekem een paar stukken af (volg daarvoor de bordjes met het zwarte MTB-teken). De redelijk pittige route staat niet voor niets in de nationale MTB route Top 10, daar zijn we het in ieder geval wel over eens!  Zowel voor beginnende als ervaren MTB-ers zijn er trouwens ook volop andere routes, inclusief een beklimming van de VAM berg. Leuk voor een volgende keer.

Aan het eind van de dag komen we moe, maar voldaan aan bij de ecolodge. Tijd om even flink gebruik te maken van de regendouche, want het is te zien en te ruiken dat we goed bezig zijn geweest. Daarna met een drankje op de veranda, terwijl iemand anders dan Roeland (berucht om zijn kookkwaliteiten) het eten klaarmaakt. Na het zelfverzonnen driegangen diner even een wandelingetje over de hei en langs de IJzertijd boerderij. Daarna doorlopen naar het gezellige centrum van Westerbork en een drankje doen op het ‘Beste Terras van Drenthe’, bij Abdij de Westerburcht. En daarna weer naar de pub waar we vrijdagavond al hadden gegeten, want daar zet DJ JeeWee de boel op stelten. Later dan gepland wandelen we weer terug naar het vakantiehuisje. Ruim 20 minuten lopen, maar onder de prachtige sterrenhemel en met sterke verhalen van goede vrienden is dat geen straf.

Zondag:

Uitslapen, brunchen en vervolgens wandelen over het Melkwegpad richting Kamp Westerbork en de radiotelescopen naast het terrein. De in totaal veertien antennes vormen samen de Westerbork Synthese Radio en worden gebruikt voor sterrenkundige waarnemingen. Vet! Daarna door naar het dorp Westerbork om te borrelen en te eten bij restaurant Diggels. Weer terug in de ecolodge is het hoog tijd om uit te buiken en bij te komen van een actief, maar gezellig weekendje Drenthe. Dus: online voetbal kijken of Netflix streamen met het privé account van Roeland. En dan op een wat meer fatsoenlijke tijd naar bed, want maandag begint het gewone leven weer.

Maandag:

Op tijd opstaan, spullen inpakken en voor tien uur het huisje uit. Natuurlijk net weer iets te optimistisch gepland, dus geen tijd voor ontbijt. Dat doen we dan wel onderweg naar huis.

Bij het afscheid spreken we af, om in de zomer weer zo’n weekendje te doen. Maar dan met een programma inclusief het grootste waterpark van Nederland en een toertocht op de oldtimer tractoren van Thor-Heste uit Gees. Nu al zin in!