Yumeko eco

Wat is er eco aan de Ecolodge (deel 4)

12. Matrassen van MattSleeps

Echt duurzame matrassen vonden we wel héél duur (voor eigen huis zijn ze zeker aan te raden). We hebben een alternatief gevonden in de matrassen van MattSleeps.

Deze matrassen zijn een combinatie van tencel (een duurzame stof, namelijk viscose van eucalyptus) en verschillende soorten schuim. ‘Al onze schuimen worden in Europa geproduceerd en hebben het CertiPUR en Oeko-tex certificaat. (…)  De lijm die wordt gebruikt is op waterbasis en er worden geen dierlijke producten gebruikt.’

13. Bed- en badlinnen van Kayori en Yumeko

Een van de meest mens-, dier- en natuur-uitbuitende industrieën is de textielindustrie. Eerlijke arbeidsomstandigheden en een schone productie vinden we belangrijk. In ons huis gebruiken we daarom duurzaam en fairtrade geproduceerd textiel van de merken Kayori en Yumeko.

  • Hoeslakens
  • Dekbedovertrekken en kussenslopen
  • Moltons
  • Kussens
  • Handdoeken en washandjes
  • Sanitair matten


Zie voor meer hierover de blog met de titel ‘Liefde, vriendschap en respect

14. Toiletpapier

Ons toiletpapier is gemaakt van bamboe. Het voordeel van bamboe is dat het ontzettend snel en makkelijk groeit. Het kan bovendien zonder pesticiden, kunstmest en chemicaliën worden verbouwd. De producent The Good Roll besteedt 50% van de nettowinst aan het bouwen van toiletten in Ghana.

 

Meer lezen over eco bij de ecolodge? Check ook

Wat is er eco aan de Ecolodge (deel 1)‘ 

Wat is er eco aan de Ecolodge (deel 2)‘ en

Wat is er eco aan de Ecolodge (deel 3)